fbpx

Πως να βάλεις στόχους σωστά

Κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος, κάθε φορά που κάποιος τελειώνει με κάτι που τον κράτησε πίσω, η διαδικασία του να βάλει στόχους είναι ζωτικής σημασίας. Γνωρίζεις αυτήν την διαδικασία; Ξέρεις πως να διατηρήσεις την παρακίνηση σου και να πετύχεις όλους τους στόχους σου; Αν δεν έχεις απάντηση στα ερωτήματα αυτά τότε από εκεί είναι…


ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος, κάθε φορά που κάποιος τελειώνει με κάτι που τον κράτησε πίσω, η διαδικασία του να βάλει στόχους είναι ζωτικής σημασίας. Γνωρίζεις αυτήν την διαδικασία; Ξέρεις πως να διατηρήσεις την παρακίνηση σου και να πετύχεις όλους τους στόχους σου;

Αν δεν έχεις απάντηση στα ερωτήματα αυτά τότε από εκεί είναι που πρέπει να ξεκινήσεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας καλός οδηγός για το πως να θέσεις σωστά στόχους στην ζωή σου και πως να μην τα παρατήσεις.

1. Αποφάσισε τι πραγματικά θες για τη ζωή σου

Το νούμερο 1 είναι απλό και παράλληλα τόσο δύσκολο! Ωστόσο, αν δεν κάνεις σωστά το βήμα 1 δεν πρόκειται να έχεις επιτυχία στα υπόλοιπα βήματα στο λέω ξεκάθαρα. Θα σου πω τι πρέπει να κάνεις.

Προγραμμάτισε να βρεθείς για 2 μέρες σε ένα περιβάλλον που δεν έχει άτομα και που είσαι χωρίς αποσπάσεις προσοχής.

Αποσπάσεις προσοχής θεωρούνται: Κινητό, τηλεόραση, παιδιά, γυναίκα/άντρας, φίλοι, πατέρας, μητέρα, υπολογιστής. Τώρα θα πεις είναι δύσκολο. Το ξέρω όμως μάντεψε. Αν το είπες αυτό είναι γιατί δεν διάβασες καλά κάτι που είπα πιο πάνω!

Πιο πάνω λέω, πρέπει να προγραμματίσεις να βρεθείς!

Δεν είπα άσ’το στην τύχη! Αν περιμένεις να γίνει κάτι τέτοιο από τύχη τότε μπορεί να χάσεις και 5 χρόνια χωρίς λόγο. Ενώ αν το προγραμματίσεις και βρίσκεται στην ατζέντα σου, τότε μόνο κάτι τυχαίο, μπορεί να σε κάνει να μην το πράξεις.

στόχος

2. Μάθε να αποτυπώνεις τις σκέψεις σου στο χαρτί

Όταν με το καλό βρεθείς σε αυτό το περιβάλλον, θέλω το μόνο πράγμα που να σκέφτεσαι να είναι η ζωή σου και τι θέλεις ακριβώς από αυτήν!

Φαντάσου τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από τώρα. Πως θέλεις να είναι η υγεία σου; Πως να μοιάζει το σώμα σου; Πόσα χρήματα να κερδίζεις τον χρόνο! Με ποια άτομα θέλεις να έχεις δοσοληψίες! Όταν βρεις την απάντηση σε κάτι από τα παραπάνω γράψε την.

Μην την αφήσεις να ξεφύγει σε καμία περίπτωση! Έχε χαρτί και στυλό και κατέγραψε το! Είναι ζωτικής σημασίας το να το γράψεις γιατί έτσι θα το δηλώσεις στον υποσυνείδητο νου.

Μάλιστα αυτό που προτείνω, είναι να το γράψεις με λεπτομέρεια! Σαν να γίνεται τώρα!

Related Article: Πως να δεκαπλασιάσεις την προσωπική σου ανάπτυξη

3. Φτιάξε το δικό σου πλάνο δράσης

Τώρα που ξέρεις τι ακριβώς θέλεις από τη ζωή σου χρειάζεσαι ένα πλάνο δράσης. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Εδώ πιστεύω πως χρειάζεσαι βοήθεια!

Ο λόγος που το πιστεύω αυτό, είναι ο εξής. Πολύ απλά αν βρίσκεσαι σε μια φάση με την ζωή σου που δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις είναι γιατί ποτέ κανείς δεν σου έμαθε πως να φτιάξεις το πλάνο δράσης σου. Που να επικεντρωθείς, πως να μην αποσυγκεντρωθείς. Πως να διατηρήσεις την παρακίνηση σου.

Και το καλύτερο άρθρο να βρεις στο διαδίκτυο, είναι ανέφτικτο να σου δώσει όλη την προοπτική του τι συμβαίνει στην ψυχολογία σου. Και είναι ανέφτικτο γιατί αυτό το περιεχόμενο είναι για βιβλίο. Είναι μεγάλο σε όγκο. Δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα απλό άρθρο.

Συνεπώς αυτό που σου προτείνω να κάνεις, είναι απλά να βρεις έναν πιο πετυχημένο από εσένα και να τον βγάλεις το φαγητό εννοώντας φυσικά ότι κερνάς εσύ. Είναι μια πολύ έξυπνη τακτική να κλέψεις τον χρόνο του άλλου και να πάρεις καλή προοπτική

Ο χρόνος είναι χρήμα, όμως αν κάποιος είναι καλός σου φίλος και αν είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να του πεις ότι κερνάς φαγητό, ή ότι χρειάζεσαι βοήθεια, τότε πιστεύω πως θα δεχτεί. Θα έχεις 1 ώρα μαζί του και ο σκοπός σου είναι σε αυτήν την ώρα να τον ξεζουμίσεις.

Το θέμα τις συζήτησης σας είναι: “Τι να κάνω για να πετύχω τον τάδε στόχο μου μέσα στον επόμενο χρόνο.” Αν ο άνθρωπος που επέλεξες έχει ήδη πετύχει τον στόχο που θέλεις εσύ να πετύχεις, μην εκπλαγείς ακόμα και αν σου δώσει βήμα προς βήμα οδηγό!

Οι πλούσιοι στο μυαλό άνθρωποι αρέσκονται στο να βοηθούν τους άλλους ανθρώπους! Αν δεν δεχτεί αυτός που έχεις στο μυαλό σου τότε μην απογοητεύεσαι. Προσπάθησε ξανά πολλές φορές μέχρι να πάρεις αυτό που θέλεις γιατί αξίζει τον κόπο.

“Η προοπτική που έχουν άτομα που έχουν κάνει κάτι αξιόλογο στη ζωή τους πάντα θα πρέπει να σε ενδιαφέρει, ειδικά αν αυτά που λένε είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που σκέφτεσαι!”

Αν πάλι δεν έχεις κανέναν, έχω την λύση. Έφτιαξα ένα πρόγραμμα με βίντεο που θα σε ξεκλειδώσει. Θα σε πάει στο επόμενο σου επίπεδο ανεξάρτητα που βρίσκεσαι. Αν είσαι άνθρωπος που θέλει να εξελιχθεί ή αν είσαι επιχειρηματίας πρέπει να το πάρεις.

Μπες στο terry.gr/betterlife και αγόρασε το πρόγραμμα BETTER LIFE – Καλύτερη Ζωή

Διάβασε το άρθρο εδώ


Like it? Share with your friends!

9
0
9 shares

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ...

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
1
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το personaldevelopment.gr δημιουργήθηκε με έναν και μόνο στόχο. Να σε βοηθήσει στην προσωπική σου εξέλιξη! Γι'αυτό ακριβώς κάθε μέρα ανεβάζουμε το καλύτερο περιεχόμενο. Μπορείς να γίνεις και εσύ μέλος πάνω δεξία στην περιοχή register και να ανεβάσεις το δικό σου σχετικό περιεχόμενο!
error: Content is protected !!